Hotel Winkler – stilig hotell i åssiden

Hotel Winkler ligger oppe i åssiden over landsbyen St. Lorenzo i Nord-Italia, med praktfull utsikt til Dolomittene og over Bruneck. I deres lekre spa benyttes produkter fra Team Dr. Joseph, som produseres nede i dalen, bare noen steinkast unna.

Tekst: Terje Myklebost, Foto: Winkler Hotels

Winkler Hotels er familiedrevet det også. Winkler familien har fire hoteller – de to fire stjerners Lanerhof og Sonnenhof, det eksklusive Purmontes Private Luxury Chalet med fem lekre suiter, alle med eget basseng, og altså Hotel Winkler.
Alle fire hotellene med kun minutters avstand til hverandre her i Pusterdalen. Hotel Winkler er moderne, gjenåpnet etter utvidelse og oppussing i 2017, og kunne da smykke seg med 5 stjerner. 85 rom – ikke for stort og heller ikke så lite.

Men et lekkert hotell som er knyttet til aktiviteter i området, som hiking, sykling, riding og ski om vinteren; alpint og langrenn. For i åsene langs Pusterdalen er det kilometer på kilometer med turstier, sykkelstier og skiløyper om vinteren. Og fra Kronplatz på 2275 moh, det nærmeste fjellet til hotellet, er det utallige heiser og alpinbakker. Et fantastisk område for naturelskere. Og når du har vært ute en hel dag – på sykkelsetet, på hesteryggen eller i skibakken, er det perfekt å trekke inn, strekke ut noen lengder i bassenget, svette ut i badstuene og rydde opp i såre muskler gjennom en god behandling i et av de åtte behandlingsrommene

Hotel Winkler er lyst og innbydende med lyse og fine gjesterom. Nesten litt nordisk, lett minimalistisk, men med mye naturtre, både lakkert og ubehandlet furu i kombinasjon med lyse murvegger og betong.

Todelt spa
Jeg har tatt noen lange tak i det 25 meter lange utendørs bassenget før behandlingen, og har innsett at jeg må være her i flere dager hvis jeg skal rekke over alt dette 3000 m2 store spaet har å tilby. Her er det også et 17 meter langt innendørs basseng, og i forlengelsen av det et nydelig bibliotek med fulle bokhyller fra gulv til tak hvor du kan slange deg i behagelige lenestoler og sofaer med en god bok etter badet. Noe jeg aldri har sett i andre spahoteller. Spaet er todelt. I avdelingen i den gamle, originale bygningen er det Adams drakt som gjelder. Her bader du naken i Adam og Eva bassenget, i en av de mange forskjellige badstuene, i opplevelsesdusjene eller i saltrommet med infrarøde hvilesenger. Her er en kjempemessig badstue for badsturitualer og aufguss og utendørs et eget basseng, kaldkulp og solterrasse for naturistene. Alt dette med den praktfulle utsikten til fjellene rundt. Det er sjelden å oppleve et så fyldig og flott spa, og med så flott utsikt.


Rygg og ansikt
Spamanager Caroline tar seg av meg og vi diskuterer hvilke behandlinger som passer. Fabian har anbefalt meg å prøve både en massasje og en ansiktsbehandling, for på den måten å prøve ut behandlinger mede både Vitalis og Team Dr. Joseph. Og da havner Caroline og jeg på en ryggmassasje med sugekopper, varme håndklær og avsluttende syngeboller og en 50 minutters ansiktsbehandling. Etter den drøye tre timers kjøreturen fra München i går er det perfekt med en dyp og god ryggmassasje, og godt også å få ryddet opp i tørr ansiktshud etter sommerens sol og salt sjø.

Et annerledes spa
Dette er et nokså uvanlig spa. Ingen følelse av de gamle romerske badene eller balinesisk interiør. Nei, her er det moderne med en kombinasjon av betong, lys grå skiferfliser, glass og lyse furupaneler. Møblene er lyse tremøbler med sorte stoffseter og fra dette resepsjonsområdet er det utgang til terrasse og plen med solsenger, stort boblebad og bassenget like bortenfor. Behandlingsrommene er i samme stil, men med mørkt, varmt og vakkert tregulv, og behandlingsbenken svart med hvite håndklær og tepper.

Når du har vært ute en hel dag – på sykkelsetet, på hesteryggen eller i skibakken, er det perfekt å trekke inn i Hotel Winkler, svette ut i badstuene og rydde opp i såre muskler gjennom en god behandling.

Godt for ryggen
Jeg velter meg opp på benken, og så er det ned med boxern på rompa og Caroline er i gang med ryggen min. Hun er dyktig, og produktene er gode. Først noen oppvarmende tak gjennom håndkledet og så pøser hun på med deilig varm basisolje fra Vitalis og legger kraft i massasjen. Først mildt og fint for å forberede og sortere musklene. Litt sånn stille før stormen! For etter hvert viser Caroline styrke – og ikke minst erfaren kunnskap. Hun har gått på Vitalis Dr. Josephs akademi i Bruneck og lært deres teknikker knyttet til produktene. Og her er det en god kombinasjon av Lomi Lomi med underarmer, kraftig svensk massasje, punkt, stryk og litt strekk. Hun kan sin anatomi, er sterk og bestemt og bearbeider muskler i hofter, rompe, langs ryggsøylen og jobber fint med senefester langs ribbena helt rundt. Hun finner selvfølgelig alle mine muskelknuter rundt skulderbladene og over skuldre til nakke, og disse får noen alvorlige runder med juling. Massasjeoljen til Vitalis dufter godt og har perfekt friksjon. Den er akkurat passe lite glatt slik at Caroline får godt tak i musklene og kommer dypt ned uten at musklene sklir unna. Teknikken i kombinasjon med oljen er akkurat slik jeg ønsker – kraftfull og følsom og hvor jeg kjenner at behandlingen har effekt. Caroline avslutter med en god og kjølende Sportsbalm og tilslutt tonene og vibrasjonen fra tre Sound Bowls, eller syngeboller, som har en fin, beroligende effekt og hvor lydbølgende når helt inn til det innerste av kroppen. En deilig behandling med gode teknikker og gode oljer.


Ansiktet får sitt
Jeg hviler ut og nyter den gode følelsen i kroppen noen minutter. Så justerer Caroline benken opp i en liggende sittestilling. Nå skal ansiktet mitt få sitt. Hun analyserer huden min, presser ut noen hudormer, stusser øyenbrynene mine og klipper til med nesehårene mine før hun renser huden med en Purifying Cleansing Gel fra Team Dr. Joseph og følsomme og varme fingre. Her kan jeg slappe helt av, for her er Caroline på hjemmebane. Neste skritt er en Fruit Acid Peel som har denne ørlille sviende følelsen som vitner om effekt. Så følger en Daily Balancing Toner og en Hyaluronic Age Repair Booster Serum, som sikkert trengs, før hun legger en kjølig Intense Repair Well Aging Mask. Den får virke i ti minutter mens Caroline masserer hendene mine, slik jeg aldri har fått en håndmassasje. Hun går dypt og tar finger for finger – som kjennes aldeles deilig. Så flytter hun massasjen til ansiktet mitt. Masken brukes som massasjekrem som Caroline arbeider godt inn i huden gjennom en kraftfull, følsom og god massasje – både punkt, stryk og løft i en deilig, effektiv kombinasjon. Hun avslutter med en energigivende og oppkvikkende Daily Energizing Cream og tilslutt litt for huden rundt øynene, Daily Vitalizing Eye Treatment. En meget effektfull og god ansiktsbehandling med naturproduktene til Team Dr. Joseph som dufter deilig og har en perfekt balanse mellom det milde og det sterke – og med Carolines varme, følsomme og erfarne fingre. Jeg reiser med håndbagasje, ellers skulle jeg gjerne har kjøpt med meg noen av Vitalis Dr. Josephs produkter fra shop’en. Men da får jeg heller stikke innom Auds Hudpleie i Kristiansand som nå importerer disse deilige organiske produktene til Norge.

Litt Nordisk
Hotel Winkler er lyst og innbydende med lyse og fine gjesterom. Nesten litt nordisk, lett minimalistisk, men med mye naturtre, både lakkert og ubehandlet furu i kombinasjon med lyse murvegger med struktur, betong, og støpte gulv eller store, kvadratiske fliser. Mitt rom er på to plan med et åpent, moderne bad med tynt, hvitt, ovalt og frittstående badekar, et halvveis innglasset dusjrom med blått lys og støpte, skrånende, rektangulære, nedsenkede beige servanter under et stort speil. Tre trinn nedenfor er en stueavdeling med lys beige sofa med store ullputer i duse farger og et pledd. Ordentlig hjemmekoselig! Ved siden av er den store sengen med store puter og dobbeldyne, og vendt mot store vinduer ut mot terrassen, en gressplen, min egen private badstue – og den praktfulle utsikten til grønne åser og Alpene bak. Et herlig rom med massevis av lyst treverk i det moderne. Enkelt, lyst – og en fin kombinasjon som vi nordboere liker.


Tyrolsk aften
Og slik er dette hotellet – også restauranten, som er stor, men fordelt på tre rom. Også her betong, glass, hvitkalkede vegger, lys furu og lekre, mørkere tregulv med svært brede bord. Det er Tyrolsk aften, og dermed en meny full av typiske og tradisjonelle retter fra Syd-Tyrol. Nærmest husmannskost, men med høy kvalitet, naturligvis. Lorena fra nabodistriktet Trento er min servitør i kveld, og jeg tyr til litt hjelp fra henne når jeg etterspør hennes personlige favoritter. Da havner jeg på en mousse av deilig myk, lokal ost rullet i tørkede brødsmuler med en vinaigrette av reddik til forrett, en gulerot og pæreshot, en spinat spätzle med kokt skinke i kremet saus til første hovedrett, deretter tre kraftige tyrolske dumplings i kantarellsaus ispedd forskjellige lokale urter, som minner om norske raspeballer, bare mer kompakte. En veldig typisk meny fra Syd-Tyrol. Og med en frisk, tysk Riesling til ost og spinatspätzle og den tunge, røde Gran Lareyn Lagrein 2012 fra nabodistriktet Trentino-Alto Adige til dumplings, var dette et kraftig måltid som er perfekt for den tøffe, kalde vinteren i Pusterdalen. Og en fin avslutning på mitt opphold på dette flotte hotellet i denne vakre dalen.

Verdt å vite:
Great Spa & Health valgte å fly til München med Norwegian og ta ut leiebil der. Bilturen gjennom Syd-Tyskland, Østerrike og Brennerpasset til Bruneck i Syd-Tyrol i Italia tar drøyt tre timer, men er en time kortere enn å kjøre nordover fra Bologna eller Milano. Se priser og avgangstider på www.norwegian.no og www.budget.no for leiebil.
Hotel Winkler er et familiedrevet, 5-stjerners hotell oppe i åsen over den lille landsbyen St Lorenzo, bare steinkast fra kontorene til Vitalis Dr. Joseph. Hotellet er nyoppussset med en helt ny fløy som blant annet inneholder et av Italias beste spa på 3000 m2. Hotellet tilbyr alt innen fritidssysler, både sommer som vinter, og har et kjøkken med meget høy kvalitet. Se www.winklerhotels.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *