Kos i vannkanten!

 

Son Spa
40 minutter fra Oslo, langs østsiden av Oslofjorden, og du er i idylliske Son – og hadde du ikke visst bedre, så ville du trodd du var i en liten hvit sørlandsby. Men du er altså i Son, og bare en liten spasertur fra sentrum finner du nok en perle – Son Spa. Et herlig hotell rett på bryggekanten med en oase av en spaavdeling.


Tekst: Terje Myklebost, Foto: Son Spa, www.sonspa.no

Lille, idylliske Son er blitt et populært lite tettsted både for seilere som gjerne legger til her, eller folk som bare tar seg en søndagstur med bil. Her er det ren idyll med små hvite trehus bak stakittgjerder og blomsterhaver, smale gater uten trafikk, brygger, torg, Kystkultursenter, museum, golfbane, gode restauranter og trivelige kaféer, og Apotek Svanen som produserer den velkjente Svanen Vitaminkrem. Og bare et par steinkast fra Son sentrum ligger Son Spa – helt nede i vannkanten, midt mellom glatte svaberg og to deilige sandstrender, solvendt og med utsikt ut over fjorden fra en aldeles herlig terrasse tett til en flott marina.


Lun terrasse
Det, og at hotellet er reist der det tidligere lå et lite båtbyggeri, gjør selvfølgelig at Son Spa er et hotell i en gjennomført maritim stil.

-Vår lune terrasse ligger nærmest på vannet, og med duften av saltvann, båtlivet ved brygga og skipstrafikken som glir forbi, er det naturlig for oss å spille på lag med det maritime. Sommeren er selvfølgelig idyllisk her ute i skjærgården, hvor gjestene kan samles rundt et bord og nyte god mat og drikke i solskinnet, eller en god bok i fred og ro. Men vinteren er også fin her ute, med den gode stillheten, det lave lyset og den dempede stemningen som innbyr til peiskos eller boken din under et pledd i solveggen. En fin tid for ettertanke og en perfekt tid for de gode spabehandlingene, sier markedssjef Ann Jeanette Myrland.

Stort og lekkert spa
Son Spa åpnet dørene for publikum i 2008, og feirer altså ti år i disse dager. Hotellet er et forholdsvis lite hotell med sine 148 gjesterom – men med et stort tilbud. Kyststien passerer rett foran hotellet og fører deg inn til Son, her kan du sykle i kystnatur, padle, seile, føle spenningen i en ribb, ta et vinsmakingskurs med Christer Berens eller oppleve en Pinseaften konsert på terrassen med Jo Nesbø og Diderre. Hotellet har en flott konferanseavdeling med en sal som tar 120 mennesker og 13 fine og velutstyrte møterom, en stor, men intim og trivelig restaurant, en sosial bar med behagelige sittegrupper i dyp sjøblått og ikke minst den 2000 m2 store spaavdelingen med lekkert bassengområde med kulper, badstuer og infrarøde kabiner til å løse opp muskelspenninger, styrke immunforsvaret og redusere stress. I andre etasje har de 14 behandlingsrom og byr på fristende og deilige spapakker som Venninnespa, Søsterspa, Tid For Hverandre, Din Drømmedag, Et Romantisk Døgn og alt du ellers måtte begjære av et moderne spa for en god spaopplevelse.

Bare et par steinkast fra Son sentrum ligger Son Spa – helt nede i vannkanten, midt mellom glatte svaberg og to deilige sandstrender, solvendt og med utsikt ut over fjorden fra en aldeles herlig terrasse.

Enkelt og innbydende
Og det er i grunnen derfor jeg er her. Sparesepsjonen er en kombinert resepsjon og shop med spa- og skjønnhetsprodukter fra Decleor, Elizabeth Arden Pro, Bare Minerals og Dharmazone, duftlys, klær og smykker. Jeg registrerer meg, og innenfor finner jeg et lite sirkelformet rom med en sittebenk langs veggen, stearinlys, fire små fotbad og lysegrønne tekstiler. Enkelt og innbydende. Her venter jeg på terapeut Gina mens jeg tar et varmt fotbad, spiser litt frukt, drikker sitronvann, fyller ut et skjema om min fysiske tilstand og blar i magasiner og spamenyen.
– Vi har valgt å ikke ha for mange behandlinger på menyen, men de vi har er perfeksjonerte og meget gode, smiler spamanager Josefin Öberg, -og uten en haug med fancye navn! Vi gjør det direkte og enkelt, men godt. Vi har rundt 30 terapeuter som jobber i spaet, og svært mange av dem har vært hos oss i mange år. De har hatt god tid til å bli gode, og er nå virkelig dyktige massører.

Aroma med Gina
Gina er en av disse. Hun har reservert et intimt lite massasjerom for meg, med brunt tregulv, lysegrå vegger og sjøblå kortvegg, og et dusjrom flislagt i mosaikk i varianter av blått. En fin maritim atmosfære. Jeg har valgt en aroma massasje, en av hotellets signaturbehandlinger, men før vi går i gang sjekker Gina opplysningene jeg har gitt på skjemaet og forhører seg om hvilke plager jeg eventuelt skulle ha.
Så er det opp på benken og under et laken, litt lun basisolje gjort på druekjerner med noen dråper beroligende eterisk olje av lavendel, og dermed er vi i gang. Ginas varme hender på ryggen kjennes godt ut. Hun begynner der og jobber jevnt og trutt med musklene langs ryggraden og rundt skulderbladene, konsentrerer seg om korsryggen, som er et av stedene jeg plages, hoftene og nakken. Hun jobber lenge med nakken min, og forteller meg senere at hun kunne kjenne at jeg hadde stive nakkemuskler – som stemte godt. Deretter tar hun for seg leggene mine, som er ømme etter mye gåing, og lår før jeg bukserer meg rundt på ryggen. Der fortsetter Gina med litt god og sterk punktmassasje av føttene, jobber seg oppover bena, forsiktig rundt knærne, tar for seg armene mine og avslutter med hendene mine som får seg en skikkelig runde, og som jeg alltid nyter litt ekstra. Hender blir ofte oversett, som er synd. Og jeg driver inn og ut av søvnen. Herlige 50 minutter med under Ginas gode hender. Så stabber jeg ut til spaets lille hvilerom pyntet med Buddhafigurer og bambus, dunkelt belyst, stille og rolig, og med fire kroppsformede hvilesenger med innebygget varme hvor jeg fortsetter min meditative søvn-

Vinteren er også fin her ute, med den gode stillheten, det lave lyset og den dempede stemningen som innbyr til peiskos eller boken din under et pledd i solveggen. En fin tid for ettertanke.

Magisk
-til jeg er klar for en runde i Son Magic Circle i hotellets VIP-spa – et sparituale for alle sanser. Jeg får utdelt et kit med spaprodukter, får på meg badebuksen og bruker halvannen time i vann og damp. Magic Circle er et knallfint opplegg hvor du kan spa deg selv gjennom 11 stasjoner med alt fra dusjer, vannfall og Kneipp-bad til badstuer, fotbad og stillerom med praktfull utsikt. Og enda bedre hvis du kan gjøre dette med kjæresten din eller en god venn. Det er sosialt og hyggelig, intimt og beroligende. Og perfekt som et lite vorspiel til middagen om kvelden!

Lyst og trivelig
Etter den skjellsettende opplevelsen i spaet, med behandling og den magiske spasirkelen, hygger jeg meg på rommet mens jeg gjør meg klar til middag.
-Vi har nylig startet den omfattende prosessen å pusse opp alle våre 148 gjesterom, og vi kommer til å ta en og en av våre fire fløyer. Det hele vil nok ta et par år. Men da blir det riktig fint her, smiler Ann Jeanette. Og hun har rett i det. For jeg bor i den første ferdigrestaurerte suiten, i fjerde etasje med praktfull utsikt gjennom store vinduer og fra en luftig veranda ut over Oslofjorden.

Rommene er lyse og innbydende med lyst bredplanket tregulv, varme grå vegger, en mørkere grå sofa ved vinduet full av store puter, ellers mørke møbler i tre, et spisebord med plass til seks, med nydelige stoler i lys brun fløyel og en stilig moderne taklampe hengende over bordet. Soverommet har en stor og god seng fra Jensen med en aldeles deilig overmadrass og gode dyner og puter med hvitt, duftende sengetøy. Badet er stort, men med en litt for liten dusj i hjørnet, mellomgrå fliser på gulvet, hvite på veggen og stort speil over en mørk benk med nedsenket hvit vask. Et stilig gjesterom som borger for at Son Spa kommer til å bli et virkelig flott hotell når alt står ferdig om et par år.

Før jeg går til bords bestiller jeg et glass vin i baren og har en liten, fin stund ute på terrassen – nyter utsikten, den svale kveldsbrisen og de liflige lydene fra bølgene som slår mot svaberget.


Høstens meny
Stilig er det også i restauranten. Lavt under taket, intimt og hyggelig. Men før jeg går til bords bestiller jeg et glass vin i baren og har en liten, fin stund ute på terrassen – nyter utsikten, den svale kveldsbrisen og de liflige lydene fra bølgene som slår mot svaberget og båtene i marinaen. Stemningen er dempet og fin i solnedgangen denne kvelden sent i august.
Så trekker gjestene inn for å studere menyen. Den nykomponerte høstmenyen er smekkfull av fristende sesongbaserte retter, fra Oksehalesuppe med steinsoppolje og Reinsdyrcarpaccio med morkelmajones til forrett til Smørflyndre med sennepsvinaigrette og saltbakte poteter og Braisert svinenakke med trøffelpotetpuré til hovedrett. Etter valgets kval faller jeg ned på Olivenposjert kveite petit pois puré som forrett og en Kalve-culotte og glasert kalvekjake med bakt selleripuré og rødvinsglace til hovedrett, så mørt og godt at jeg kan skjære kjaken med gaffelen. Med en deilig rund italiensk Ripasso til og en Blåbær pannacotta med krydderbakt plomme og hvit sjokolade til dessert, er dette virkelig et praktmåltid, med ørlite for store porsjoner. For jeg er god og mett når jeg tar kaffen ute under tak, i sofaen i den koselige loungeavdelingen på terrassen før jeg kryper til køys med vinduet på vid gap med duften av sjø i rommet og vugges i søvn av lyden av klukkende bølger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *